Прокурор Елица Калпачка, член на УС на АПБ, достигна до финала на конкурса „Жена на годината на Благоевград“
ee3e59c21e3edf5851c280038e28d8ed.jpg

На Благовещение Благоевград отбелязва празника на жената- благоевградчанка и избира най-достойната благотворителка на годината.

 

Конкурсът "Жена на годината" се отбелязва от 2003 година. Организира се от Женското благотворително дружество „Македония“. Тазгодишното издание на конкурса е 18-о, като през годините със званието са удостоявани жени с различни професии и обществено значима дейност.

 

IMG-4cc1fbf4488953de3ca8986db9f94c5e-VНоминациите за най-достойна благоевградчанка тази година са били над 200, като 10 жени, творящи добро и работещи в полза на обществото за благородни каузи, са били класирани за финала на конкурса.  По азбучен ред това са: журналистът от Благоевград Александра Димитрова, основателката на инициативата „Донеси – Вземи!“ Биляна Топурска, ветеринарният лекар Вера Пелтекова, Горица Митова – общественичка, преподавател, член на Съюза на офицерите и сержантите Благоевград и Националната асоциация Сигурност, директорът на детска градина „Синчец“ Даниела Пърличкова, заместник-административният ръководител на Районна прокуратура-Благоевград Елица Калпачка, социалният работник Емилия Халилова, акушерката по образование и общественичка Кирилка Димитрова, преподавателят и ръководител на балетна школа „Релеве“ Олга Петрова“, предприемачът и общественик Стефка Терзийска. 

 

Светлана Йорданова, председател на Женското благотворително дружество "Македония" обяснява  смисъла на тази традиция така:

 

"Благодарност към жените-благотворителки, които въпреки цялата си ангажираност, са отговорни, добронамерени, и с открити, големи сърца".