Приключи любителският тенис-турнир „Кайлъка 2024“
20240518_091721.jpg

 

За втора поредна година магистрати и служители от цялата страна взеха участие в любителския тенис- турнир „Кайлъка 2024“, организиран  от Асоциацията на прокурорите в България в партньорство с  Камарата на следователите и Сдружението на администрацията в органите на съдебна власт.

20240518_151159

Мероприятието се проведе на откритите клей кортове в тенис- комплекс парк „Кайлъка“, разположен в природен парк „Кайлъка“ в гр. Плевен. Динамичните и оспорвани разигравания бяха проследени с огромен интерес от многобройната публика, която макар и горещо да подкрепяше своите фаворити, аплодираше успехите и на техните съперници. Без изключение всички участници в турнира показаха висока спортна форма, целеустременост, етичност към противника и желание за победа. Свежият въздух, наситен с влага от водните басейни в парка, пищната зеленин и надпяването на птиците обогатиха спортното събитие с усещане за хармония и баланс  между наситеното с емоции напрежение на корта и пролетната, съзидателна енергия на природата.20240519_125601

В такава обстановка и при силна конкуренция купата за спечелено първо място в категория „сингъл мъже“ беше връчена на  Александър  Николов, прокурор в СРП. Второ място от същата категория зае  Владимир  Николов,  Окръжен прокурор на ОП-Плевен.

Купата в категория „сингъл жени“ за първо място получи  Павлина  Господинова, съдебен деловодител в ТО-Генерал Тошево към РП-Добрич. Второто място остана за  Надежда  Шутова, прокурор в ТО-Петрич към РП-Благоевград.

В категория „Двойки – мъже“ първото място беше отвоювано от Иван Петров Иванов, прокурор в РП-Враца, и Иван Николов Иванов, прокурор в ТО-Пирдоп. Второто място от същата категория беше заето от Александър Николов и Иво Богоев, прокурор в ТО-Сливница към РП-Костинброд.20240519_131656

Дамският тандем Павлина Господинова и Таня Таслакова, прокурорски помощник в РП – Плевен, заеха първото място в категорията „Двойки – жени“. На второ място застанаха Елеонора  Янева, прокурор от РП – Плевен, и Надежда Шутова.

Купата в категория „Смесени двойки“ спечелиха Павлина Господинова и Иван Петров Иванов.  Второто място остана за Надежда Шутова и Иво Богоев.

20240519_131829

Турнирът беше закрит от председателя на Асоциацията на прокурорите в България Владимир Николов. В своето обръщение към участниците той сърдечно благодари за проявения спортсменски дух и достойно представяне. Николов изрази и благодарност съм инициативния комитет на турнира, към главен съдия Димо Андреев, както и към домакините от тенис – клуб „Кайлъка“. 

С обещанието за следваща среща през 2025 година спортисти, фенове и публика се разделиха,  заредени с позитивно настроение и задоволство от  проведената спортна надпревара.  За  доброто настроение съществено  допринесе и безупречната организация на състезанието. Участниците бяха настанени в „Парк - хотел  Кайлъка“, находящ се на пешеходно разстояние  от кортовете.

Вечерята в първия в страната скален ресторант „Пещерата“  привнесе допълнително в настроението на присъстващите  усещане  за неповторимост на преживяването - Тенис-турнир „Кайлъка 2024“.