Юбилейна конференция по повод 25-тата годишнина от основаването на Асоциацията на прокурорите в България
011225-15.jpg

Тържествената конференцията беше открита с премиерата на кратък филм, представящ развитието и достиженията на АПБ през годините.

 

Приветствия към ръководството и членовете на АПБ отправиха Ашли Варгиз- регионален мениджър на Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания, представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев, главният прокурор на Република България Иван Гешев, председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков, заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов, директорът на Националния институт на правосъдието  Миглена Тачева, председателят на Съюза на юристите в България Владислав Славов, председателят на Камарата на следователите в България г-н Петко Петков и председателят на Сдружението на администрацията в органите на съдебната власт г-н Александър Николов. Поздравителни адреси бяха изпратени от председателя на Конституционния съд г-жа Павлина Панова, председателя на Върховния касационен съд г-жа Галина Захарова и др.

011225-1

„За да си член на Асоциацията на прокурорите в България трябва искрено да обичаш работата си и да обичаш своите колеги. Това не е задължение. Когато веднъж си бил член на асоциацията, ти я носиш завинаги в сърцето си. Независимо накъде те отведе вятърът на живота“, каза председателят на АПБ Владимир Николов. 

 

011225-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С почетни плакети за заслуги към АПБ бяха отличени г-н Росен Димов /учредител и председател на АПБ през периода 2003-2007 год./, г-н Камен Михов /учредител и председател на АПБ през периода 2007-2013 год./, г-жа Кети Бозукова /учредител на АПБ/ и г-н Евгени Иванов /председател на АПБ през периода 2013-2020 год./, както и институции, с които Асоциацията на прокурорите в България работи в засилено партньорство.

011225-13