Ролеви модели на утрешния ден
04042023.jpg

Една от дванадесетте стипендии за подпомагане на младежи от ромски произход в успешното реализиране на тяхното образование връчи председателят на Асоциацията на прокурорите в България Владимир Николов. Той награди ученолюбивата Виктория Методиева, която е студент в специалността „Право“ във Великотърновския университет.

В приветствието си, отправено към победителите и гостите на церемонията, г-н Николов сподели своето възхищение от смелостта на Виктория да учи паралелно две избрани от нея специалности, а именно, освен нелеката специалност „Право“, също и специалност „Геология“, като й пожела успех и упоритост в преследване на мечтите си.

Сред официалните гости, уважили събитието, бяха още представители на американското и британското посолства, на Омбудсмана на Република България, Съвета на жените в бизнеса, Национална мрежа за децата и представители на други организации, както и Ралица Първанова-член на Управителния съвет на АПБ.

На церемонията бяха връчени и две стипендии на ученици, като една от тях получи Златка Димитрова – ученичка в 12 клас, която през изминалата 2022 г. се нареди сред избраните четири финалистки в инициативата „Прокурор за един ден“, организирана съвместно от Кралската прокурорска служба на Англия и Уелс, Британското посолство в София,  Асоциацията на прокурорите в България,  Центъра за етнически диалог и толерантност “Амалипе” и Младежка Фондация „Арете“.